Arv og testamente

Arv og testamente

Alle kan have behov for et testamente!

Selv en enlig med ét barn kan have brug for at lave testamente for slet ikke at tale om barnløse eller samlevende eller ægtepar med "dine og mine børn" og måske også "vores børn".

Det er vigtigt at få konkret rådgivning i forbindelse med oprettelse af testamente således, at du får et testamente, der passer på lige præcis dine forhold og dine ønsker. Der kan ofte opstå svære spørgsmål, når du skal tage stilling til, om du har brug for et testamente og i givet fald, hvordan det bedst formuleres klart og utvetydigt. Oprettelse af testamente kræver individuel rådgivning.

Har en afdød ikke oprettet testamente, fordeles arven efter Arvelovens regler, men det er jo ikke sikkert, at afdøde ville det samme, som Arveloven vil!

Her er nogle få eksempler på, at et testamente kan være nødvendigt eller ønskeligt.

EKSEMPLER:

Er I samlevende uden at være gift, arver du og din samlever ikke hinanden. Ønsker I arveret efter hinanden, skal der laves testamente.

Har dit barn eller dit barns ægtefælle været under konkurs, eller er en dem på svage økonomiske fødder, kan kreditorerne angribe arven, når den tid kommer. Det kan der ofte findes en løsning på gennem oprettelse af testamente, f.eks. ved at gøre arv til særeje eller ved at testere til fordel for næste generation (børnebørn) eventuelt kombineret med arveafkald fra det barn, der er insolvent.

Vil du sikre dig, at dit barn ikke skal dele arven efter dig med sin ægtefælle i tilfælde af skilsmisse, kan dette opnås ved i testamente at træffe bestemmelse om særeje.

Der kan være gode grunde til, at du ønsker at tillægge et barn større arv end de øvrige børn. Det kræver testamente. Du kan også gennem testamentet søge at forebygge stridigheder mellem arvingerne.

Hvis du efterlader en virksomhed, kan hensynet til virksomheden og dens medarbejdere tale for, at du opretter testamente.

Der kan være mange andre gode grunde til at oprette testamente. Kontakt os for nærmere rådgivning. I den forbindelse rådgiver vi også om forsikrings- og pensionsordninger og begunstigelser heri, som er et væsentligt element i overvejelserne om fremtidssikring af dine efterladte.

Hvis du allerede har oprettet et testamente og tænker på, om indholdet stadig passer med dine ønsker og gældende arvelovgivning, tilbyder vi et GRATIS TESTAMENTETJEK.

Kontakt Iben Kjølbye på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. for en aftale herom .

Du kan få op til 5.000,- i tilskud til dit testamente, hvis du donerer en del af din arv til velgørende formål - Læs mere her

Vil du vide mere? Så kontakt..

Iben Kjølbye Bjerg Hansen - Advokat

Iben Kjølbye Bjerg Hansen

Advokat

Linda Mølsted Jacobsen - Advokat

Linda Mølsted Jacobsen

Advokat

Tine Blach Ladefoged

Tine Blach Ladefoged

Advokat, partner